l v r
^

Tot over een half uur!

NATU-10112Ik ben over een half uur terug! Dat is wat ik mijn vrouw vertelde toen ik de deur uit ging. Nu moet ik toegeven dat normaal gesproken een half uur in het veld echt heel anders aanvoelt. Voor je gevoel zijn het er vaak pas 10. Maar deze keer was het anders. De foto die je hiernaast kunt zien kostte slechts 20 minuten om te maken. Ik liep de deur uit, stak de straat over en ging rechtsaf.

Hier, op minder dan 100 meter van mijn voordeur vond ik een mooi herfstblad. Ik had hier de afgelopen week al meerdere malen langs willen gaan, maar dat was nog niet gelukt. De boomrand was hier fraai geel gekleurd en met alle gaten in de bladeren had het wel wat weg van een zwitserse gatenkaas. Tussen alle bladeren vond ik een blad dat een mooi doorkijkje vormde naar een achtergelegen blad. Om het af te maken besloot een klein insect op het juiste moment in het ‘raam’ te stappen! Het insect voegde schaal, focus en leven toe aan het anders abstracte beeld. Geweldig!

Nikon D700, ISO1600, 90 macro, f13, 1/25s, 12mm extension ring, 1.4x TC, statief

«
 
»

Leave a Reply