l v r
^

Windkracht

Lagerwey Windmolen Lelystad
Tijdens een filmopname bij een windmolen van Lagerwey hadden we flink wat wind te pakken. Bovenin de windmolen was het genieten van het uitzicht en krijg je een gevoel van de krachten die een windmolen te verduren heeft. De stormluchten brachten regen, maar zagen er prachtig uit. Toen we met de opnames voor het interview buiten moesten stoppen vanwege de aantocht van het weer was het diezelfde lucht die het plaatje maakte. De lucht, contrastrijk met donkere met lichte plekken en aan de onderkant gevuld met sluiers regen vormde een schitterend contrast met de windmolens.

De hoogste windmolen, die van Lagerwey, kwam er prachtig in uit. Waar de meeste beelden die ik ken helder blauwe luchten laten zien spreekt voor mij uit deze foto de rauwe kracht van de wind pas echt uit. De windmolens staan, ze gaan nergens heen en in wind en weer wekken ze energie op. Een prachtig staaltje techniek dat het weer niet alleen weerstaat, maar gebruikt en omzet in energie!

Nikon D800, 24-70/2.8

«
 
»

Leave a Reply