l v r
^

Timelapse

Een persoonlijke uitdaging is voor mij het maken van een Timelapse. Timelapse is dus eigenlijk een soort ‘zen’ art (het duurt iig een hele poos voordat je wat te zien krijgt). Ik vind het fascinerend om te zien hoe veranderingen die je op een korte tijdsschaal niet ziet toch zichtbaar kunt maken. Gewoon omdat het kan. Het geeft mij stof tot nadenken wat ik wil laten zien, een uitdaging tijdens het maken en het nabewerken. Als het lukt is het gaaf, maar gewaarschuwd, het vergt wel enige doorzetting om het tot iets moois te maken. Oh, en het aantal sluiterbewegingen zal stevig de hoogte in gaan :-).

Maak veranderingen in de tijd zichtbaar!

Een Timelapse maakt het mogelijk om veranderingen in de tijd weer te geven in een korte video. Deze verandering is moeilijk, of vaak onmogelijk waarneembaar. Timelapse heeft daarmee een unieke positie op het raakvlak van fotografie en videografie. Een Timelapse is meer dan het versneld afspelen van een video. Het gebruik van een fotocamera bied meer creatieve mogelijkheden bij het maken van de beelden (zoals bijvoorbeeld lange sluitertijden) en soms is het helemaal niet meer mogelijk om uit te gaan van een video vanwege de extreme tijd die een Timelapse kan overbruggen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een Timelapse van de constructie van een gebouw van vele maanden.

Compilate van Diverse Timelapse opnamen: Om een gevoel te geven van wat er bij komt kijken om een timelapse te maken. Het aantal beelden en de werkelijke tijdsduur staan in tekst bij de film.

Bouw IJskelder gemeente Peel en Maas: Lineaire Timelapse op basis van een zelf ontwikkelde lange termijn Timelapse doos die hier 4 maanden de bouw van de IJskelder heeft vastgelegd. De beelden betreffen een kleine selectie uit een groot aantal beelden.

Webcam verbouwing gemeente huis 365 dagen: Timelapse op basis van door de klant aangeleverde beelden van een webcam die reeds geïnstalleerd was op de bouwplaats. De kwaliteit is zichtbaar minder door de beperkingen van de beelden van de webcam, maar ook hiervoor kan ik zorgdragen voor de verwerking tot een goed lopende Timelapse.

Busstation Eindhoven: Een AV productie op basis van Timelapse en Video in combinatie met muziek en geluidsopnamen

Afbraak Kruidenbuurt Eindhoven: Een AV productie op basis van Timelapse en Video in combinatie met muziek en geluidsopnamen

Leave a Reply